Tam Đa là gì ? 3 Ông Phúc – Lộc

Rate this post

Është pak e trishtueshme ta thuash, por e vërteta është se shumë familje shfaqin 3 njerëz me fat për të adhuruar dhe thonë se është Tam Da. Por cila është e vërteta e trekëndëshit? Kush është zoti Phuc? Kush është z. Loc? Kush është zoti Tho? askush nuk e di. Nuk është e qartë nëse Tam Da është Phuc Loc Tho apo jo. Le ta zbulojmë me ne.

Phuc Loc Tho ose Phuoc Loc Tho është një term që përdoret shpesh në kulturën kineze dhe kulturat e ndikuara prej saj, për të folur për tre gjërat themelore të një jete të mirë: gjërat e mira (Phuc), prosperiteti (Luc) dhe jetëgjatësia (Tho) . Çdo gjë përfaqëson një zot, këto të tre shpesh referohen si tre Phuc-Luc-Tho ose Tam Da, dhe shpesh nuk janë të ndara. Për të kuptuar më konkretisht, ju lutemi mësoni për historinë dhe kuptimin e këtyre tre burrave.

Tam Da

Çfarë është Tam Da?

Tam Da është dëshira e popullit vietnamez. Kuptimi i tam da këtu është “Da Phuc, Da Loc, Da Tho”. Thjesht do të thotë t’i urosh marrësit fat të mirë, biznes të begatë, shëndet të mirë dhe jetë të gjatë. Ashtu si thënia vietnameze “Gjithçka është ashtu siç dëshironi”.

Phu-loc-tho

Origjina e Tam Da

Legjenda thotë se: Në kohët e lashta në Kinë, thuhet se mbreti Yao, një perandor i mençur gjatë periudhës së begatë dhe paqësore, me rastin e motit të pranverës, shkoi për të shijuar peizazhin pranveror dhe vizitoi tokën e Hoa Phong për të kuptuar. më shumë për dashurinë, qëndrimin. Populli e uroi mbretin për tre gjëra:

Së pari, i urojmë mbretit jetë të gjatë, mbreti Yao nuk e pranoi.

Populli tha të dytën: i uroj mbretit shumë pasuri, edhe mbreti nuk pranoi dhe tha të rri larg.

Populli uroi përsëri gjënë e tretë: T’i uronte mbretit shumë djem, duke përhapur lumturinë në të gjithë familjen mbretërore. Mbreti Yao ende nuk pranoi, por në emër të gjykatës i dha ato bekime në tre dëshira: “Bekime të shumta, shumë bekime, shumë jetëgjatësi” të quajtur “Tam da” për qindra familje. Mbreti i urtë dhe i dashur nuk guxoi të pranonte të mira për vete, por e ktheu atë në një bekim për qindra familje.

Që atëherë, Tam da është bërë një dëshirë për njëri-tjetrin në Vitin e Ri dhe pranverën e ardhshme. Dhe nga atje, është një statujë e tre burrave “Tam da”.

>>> Shihni gjithashtu: emrat e vendeve fetare në Vietnam

Fu Lu Shou

Tregohet një tjetër histori mbresëlënëse për këta 3 personazhe. Në historinë e vjetër kineze, imazhi i Phuc Loc Tho vjen nga tre njerëz të vërtetë në tre dinastitë feudale kineze.

Sipas legjendës së popullit kinez, zoti Loc ishte një mandarin i korruptuar. Ong Tho ishte një mandarin pragmatik që i pëlqente t’i bënte lajka mbretit për t’u shpërblyer, në pallatin e tij kishte aq gra sa kishte në pallatin e mbretit. Vetëm zoti Phuc është një mandarin i ndershëm dhe i drejtë, dhe pasardhësit e tij janë të barabartë. Si në vazhdim:

beng-phuc-loc-tho

Kush është zoti Phuc?

Emri i vërtetë i zotit Phuc është Quach Tu Nghi. Kryeministër i dinastisë Tang. Fillimisht ishte aristokrat, me qindra hektarë orizi, por gjatë jetës së tij në qeveri, bëri një jetë shumë të ndershme dhe të drejtë. Jo për lavdi dhe pasuri, por për të humbur personalitetin njerëzor.

Gjyshja dhe gjyshi janë në të njëjtën moshë. Vietnamezët kanë një thënie: “në të njëjtën moshë, shtrihuni dhe hani”. Sipas njerëzve Hoa Ha në Trung Nguyen, burri dhe gruaja e së njëjtës moshë janë shumë të mirë. Ata mund të harmonizojnë yin dhe yang për njëri-tjetrin. Prandaj, sëmundjet e rrezikshme mund të reduktohen. Ata kanë të njëjtën moshë, kështu që është e lehtë të kuptosh njëri-tjetrin dhe të simpatizosh njëri-tjetrin, kështu që të dy burrat janë shumë të menduar dhe të pajtueshëm. Dy gjyshërit 83-vjeçarë kanë pesë nipër e mbesa. Sigurisht që duhet të jetë burrë. Phuc shpesh e mban fëmijën në krahë.

Tham Khảo Thêm:  Tác hại của việc lười uống nước đối với cơ thể mà bạn chưa biết | Tin Tức

i lumtur-shko-fat

Sipas zakonit të lashtë kinez, është shumë e lumtur të jetosh derisa të kesh pesë stërnipër për të mbajtur ngrohtë shkopinjtë e temjanit të të parëve! Lumturi e madhe, lumturi e madhe! Prandaj e mbajti djalin, nipin e pesë të mëdhenjve, që qëndronte në mes të botës, në mes të qiellit, duke thënë:

 • Falë Zotit, falë bekimeve të të parëve tanë, e morëm këtë, çfarë mund të presim më shumë. Pastaj lëshoi ​​një të qeshur. Ujëvara si ai mund të kthehet vërtet në sferën e kohës së lirë.

Gjyshërit dolën për të përqafuar trupin e plakut dhe cicërijnë duke thënë:

 • Unë jam në të njëjtën moshë me burrin tim. Edhe lumturia është plot, e trashë dhe e thellë, pse qielli nuk e lë të shkojë me ty…

Kush do ta kishte menduar se, pasi tha fjalët, edhe plaka u kthye në vendin e nëntë përrenjve. Dy gjyshërit u varrosën nga pasardhësit e tyre. Pra, jetoni së bashku, keni njëri-tjetrin, vdisni së bashku, keni njëri-tjetrin. Pyesni se çfarë është e barabartë lumturia. Dhe ai u quajt Phuc.

>>> Shih më shumë: Karakteristikat e veçanta të fesë vietnameze në jug

Kush është z. Loc?

Emri i vërtetë i zotit Loc është Dau Tu Quan, një zyrtar i dinastisë Tan. Por zoti Dau Tu Quan ishte një mandarin i pangopur. Shumë i pangopur. gëzon ar, argjend e xhevahire të panumërta, që janë ryshfet për oborrtarët e tij, blen mandarina, shet tituj, ikën nga mëkatet për vete, për fëmijët, për nipërit, për të afërmit e tij.

bletë-lok

Në shtëpinë e tij, pasuria është sa një mal. Duke menduar se zoti Dau Tu Quan ishte i tillë, ai ishte i pasur dhe i lavdishëm deri në ekstrem. kishte vetëm inat, kur ishte tetëdhjetë vjeç, ende nuk kishte titull. Kështu ai ishte i shqetësuar, i trishtuar, i sëmurë dhe vdiq. ai ishte i sëmurë për një kohë të gjatë. Për sa kohë që të ketë një aksident cerebrovaskular tani. ai u shtri deri në mish, lëkurë të thyer, erë e keqe ishte aq e keqe sa fëmijët e tij nuk guxonin të afroheshin. Kur vdiq, nuk mundi të mbyllte sytë. ai u ankua se:

 • Kujt ia japim këtë? Kush i mban të ngrohta shkopinjtë e temjanit për paraardhësit tanë, për veten tonë?

Kush është zoti Tho?

Z. Tho quhej Dong Phuong Soc, ai ishte kryeministër i dinastisë Han. Filozofia e z. Dong Phuong Soc për të qenë mandarinë është se një mandarinë duhet të marrë një pasuri. Nëse nuk merrni pasuri, çfarë bëni? Ai e konsideron tregtinë më të vështirë dhe më fitimprurëse “tregtia politike”. Por zoti Dong Phuong Soc është ende zyrtar. Sepse definitivisht nuk pranon ryshfet. atij i pëlqente vetëm bujaria e mbretit.

Sa lekë mori, bleu vajza të bukura dhe virgjëresha si konkubina. Bashkëkohësit thoshin se në pallatin e tij kishte aq shumë vajza të bukura sa nuk ishin më pak se shërbëtoret e pallatit në pallatin e mbretit. Jetoi 125 vjeç. Kështu brezi i ri e quajti zoti Tho. Përpara se të kthehej në vendin e përjetshëm, zoti Tho u martua edhe me një vajzë të bukur fshati që ishte vetëm shtatëmbëdhjetë vjeç. tha ai, ai ishte në gjendje të jetonte kështu sepse dinte të përdorte yin-to-ushqyer.

bletë-tho

Sepse zoti Dong Phuong Soc donte të kishte shumë para për të blerë vajza të reja si kurë për yang, kështu që gjatë gjithë jetës së tij, ai kërkoi vetëm fjalë të bukura dhe të bukura për të kënaqur mbretin. Një mik i ngushtë e këshilloi:

 • Ai ishte kreu i oborrit, por nuk dinte të gjente fjalën e duhur, apo të mos i bindej mbretit. Ai dinte vetëm t’i bënte lajka mbretit për të marrë një shpërblim, ç’dobi kishte të qenit mandarin. Ai përkëdheli mjekrën e tij të argjendtë, qeshi dhe tha: “Nëse nuk merr një shpërblim, çfarë të keqe ka të jesh mandarin. A mundet mbreti, po sikur mbreti të mërzitet, të zemërohet dhe t’u presë kokën të treve?”
Tham Khảo Thêm:  Ăn nhiều gạo lứt có giảm cân không? Loại gạo lứt nào giảm cân nhiều hơn | Tin Tức

Z. Dong Phuong Soc ishte 125 vjeç kur dha jetën. Kështu brezi i ri e quajti zoti Tho. Kur ai vdiq, vetëm fëmijët më të vegjël të katër brezave u kujdesën për varrimin dhe të gjithë stërnipërit vdiqën.

Kuptimi i Tam Da: Phuc – Loc – Tho

Pas historisë, shohim se njerëzit shpesh e kanë të vështirë të përmbushen. Nëpërmjet tre statujave të Phuc, Loc dhe Tho, njerëzit mund të shohin se njerëzit Hoa Ha janë vërtet të talentuar. Ata kanë rregulluar me zgjuarsi tre kryeministra, tre personalitete të ndryshme në tri dinasti të ndryshme për të komanduar botën.

 • Nga tre dëshirat, Phuc, Loc dhe Tho, vetëm një mund të plotësohet. Fitimi i kësaj dhe humbja e asaj, 3 Tam Da janë gjithashtu 3 dëshirat më të mëdha që të gjithë aspirojnë, por edhe kështu, secila prej tyre ka vetëm një gjë të plotë.
 • Këto të treja u krijuan nga kinezët, për të mos thënë se ne mësojmë zakone të këqija si marrja e ryshfeteve, të jetuarit lirshëm, të lakmitarëve… por të nxjerrim mësime për veten tonë për të zgjedhur mënyrën e duhur të jetës. Phuc Loc Tho ka një mënyrë jetese të ndryshme. Phuc është i sjellshëm, por lutja ndaj Loc Tho po kërkon pakënaqësi, a e dëshiron dikush?
 • Nëse punoni si mandarinë, por shqetësoheni vetëm për plaçkitjen për pasuri, dhe pastaj vdisni i vetëm si Dau Tu Quan, ose lajkatar dhe i pangopur për ngjyra si Dong Phuong Soc, çfarë dobie ka pasuria dhe jetëgjatësia?

Koncepti i Phuc Loc Tho sot

 • Para të mëdha, jetë të gjatë në përçmim të botës, a e dëshironi? Ose vazhdoni të konkurroni për përfitime në dëm të atyre që ju rrethojnë, a do të jetë pasuria juaj e qëndrueshme?Vetëm jetoni për mirë, për mënyrën e duhur për të qenë një person, atëherë fati do të vijë natyrshëm.
 • Koncepti i jetëgjatësisë sot nuk është vetëm për të jetuar një jetë të gjatë, por edhe për të jetuar një jetë të lumtur, të shëndetshme dhe të dobishme, por marrja e yin dhe yang si Dong Phuong Soc nuk është e sigurt për shëndetin tuaj dhe të familjes suaj.
 • Lumturia krijohet nga vetja, lumturia është ndjenja, ndjenja, e rëndësishme është disponimi.
 • Tam Da është bashkangjitur në mënyrë të pandashme që është një simbol i kompensimit dhe rezonancës për njëri-tjetrin. Kjo është ajo që të gjithë aspirojnë të arrijnë.

Kuptimi në feng shui i tre z. Phuc Loc Tho

Zoti Phuc

Z. Phuc simbolizon fatin dhe mirësinë. Sipas legjendës, Ong Phuc ishte një mandarin i ndershëm i oborrit. Sipas konceptit të vjetër, një shtëpi me shumë fëmijë është një shtëpi e bekuar, kështu që ndonjëherë shihet një fëmijë duke mbajtur këmishën e Ong Phuc, ose shumë fëmijë e rrethojnë atë, ose ka një imazh të një lakuriq nate që fluturon mbi të (lakuriqët shqiptohen si lakuriqët e natës). “i bekuar”).

Z. Loc

Z. Loc ose Than Tai simbolizon pasurinë dhe prosperitetin. Sipas legjendës, zoti Loc lindi në Jiangxi, jetoi gjatë dinastisë kineze Shu Han, ai ishte gjithashtu një zyrtar i madh i gjykatës, kishte shumë para. Ai shpesh vesh një këmishë jeshile sepse në kinezisht “lu” shqiptohet afër jeshiles, mban “urimin” në dorë ose shpesh ka një dre që qëndron pranë tij (dreri shqiptohet si “lu”).

Zoti Tho

Ong Tho simbolizon një jetë të gjatë me imazhin e një plaku me mjekër të bardhë dhe flokë të bardhë, tullac dhe ballë të lartë, duke mbajtur një pjeshkë në dorë, pranë tij është shpesh një vinç.

Tri zanat, Phuc Tinh, Loc Tinh dhe Tho Tinh përfaqësojnë tre lumturinë më të madhe njerëzore.Phuku është një pasardhës i plotë dhe i bindur. Loc do të thotë pasuri e bollshme dhe Tho do të thotë jetë e gjatë pa sëmundje.

Seti i Tam Tien Phuc Loc Tho mbart parimet e yjeve Luc, Bach dhe Kim Tinh të cilat kanë një efekt të madh në fat 8. Gazi i rërës i sjell pronarit të shtëpisë shumë bekime dhe famë, rritje të parave, shpesh përdoret për të rritur rërën. për yjet Luc Bach, Nhat Bach, pronari i lumturisë, famës, studimit apo rritjes së jetëgjatësisë, shëndetit dhe lutjes për më shumë fëmijë…

Tham Khảo Thêm:  Lai rai bò nhúng độc đáo tại Bò-Lế-Rồ | Tin Tức

Gjërat që duhet të vini re kur shfaqni statujën e Phuc – Loc – Tho

Kur shfaqni statujën e Phuc – Loc – Tho në shtëpi, nuk mund ta vendosni në mënyrë arbitrare, por duhet t’i kushtoni vëmendje tabuve në feng shui.

Phuc-loc-tho-la-ai

1. Materiali për të bërë statujë Phuc Loc Tho

Statuja e tre z. Phuc – Loc – Tho është bërë nga shumë materiale të ndryshme si druri, guri, qeramika, i praruar, nefriti, bakri i pastër… Në varësi të kushteve financiare, familja juaj mund të zgjedhë të blejë llojin e statujës. përshtatja më e mirë.

Sidoqoftë, sipas ekspertëve, në feng shui, statujat e bëra nga bakri i pastër konsiderohen më efektive.

2. Urdhri i shfaqjes së statujës së Tam Da

Statuja e tre Tam Da duhet të vendoset gjithmonë në rendin e duhur: statuja e Phuc është vendosur në të djathtë, statuja e Locit është vendosur në mes dhe statuja e Tho është vendosur në të majtë.

3. Vendndodhja e Phuc – Loc – Statuja Tho

Vendoseni statujën në një pozicion të përshtatshëm për moshën e pronarit

Statuja e Budës duhet të vendoset në një vend me fat për të adhuruar. Nëse vendoset në një pozicion të varur, nuk është i përshtatshëm për moshën e pronarit, do të shkaktojë lehtësisht humbje parash dhe do të kapet në shumë gjëra të këqija.

Vendoseni në dhomën e ndenjes

Statujën Tam Da duhet ta vendosni në dhomën kryesore të shtëpisë si në dhomën e ndenjes. Absolutisht nuk duhet vendosur statujën në kuzhinë, dhomë gjumi, banjë… Ekspertët e Feng Shui-t thanë, familja duhet ta vendosë statujën në një tavolinë të lartë dhe ta vendosë përpara një muri të fortë.

Futeni në zyrë

Vendosja e statujës së Phuc – Loc – Tho në zyrë do të sjellë shumë fat në punë. Statujat e Phuc – Loc – Tho duhet të vendosen pas tavolinës.

E vendosur në të dyja anët e derës kryesore

Ju duhet të vendosni statujën e Phuc – Loc – Tho në një nga dy pozicionet pranë derës kryesore. Nëse vendosni statujën përballë derës kryesore, kjo do të bëjë që pasuria të largohet nga shtëpia.

Vendosni drejtimin në dhomë

Ashtu si statuja nuk duhet të vendoset përballë derës kryesore, fytyra e statujës nuk duhet të jetë e kthyer nga jashtë. Fytyra e statujës është e kthyer nga brenda, duke nënkuptuar se ajo u sjell para njerëzve në shtëpi.

Futeni në makinë

Në makinë, mund të vendosni edhe një statujë të vogël Tam Da përpara, përballë shoferit. Treshja Phuc – Loc – Tho do të mbrojë sigurinë tuaj në rrugë.

Vendosja e statujës Tam Da në makinë ju ndihmon të mbroni në të gjitha rrugët

4. Pikat që duhen marrë parasysh kur vendosni statujën Tam Da

Mos e vendosni statujën më poshtë se koka e një personi

Ashtu si Buda, tre z. Phuc – Loc – Ata janë perëndi në qiell. Prandaj, kur adhuroni, statuja duhet të vendoset më lart se koka, përndryshe do të ofendojë perënditë.

Gjatë adhurimit kërkohen temjan dhe fenerë

Gjatë adhurimit, është e nevojshme të keni një temjan dhe një fener prej bronzi. Ofertat për tre burrat e Tam Da duhet të përdorin ëmbëlsira dhe lule të freskëta.

Mos e adhuroni statujën e Phuc Loc Tho që nuk është pastruar

Nëse doni të jeni të bekuar nga Tre Yjet, duhet të përdorni patjetër një statujë që është pastruar. Ndriçimi është një ritual për të hequr pëlhurën e kuqe në fytyrën e një statuje për të filluar adhurimin. Edhe familja duhet të zgjedhë një ditë të bukur për ceremoninë e inaugurimit.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tam Đa là gì ? 3 Ông Phúc – Lộc . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem bóng đá Sea Games hàng đầu hiện nay

Cakhia TV: Địa chỉ xem bóng đá Sea Games hàng đầu hiện nay

Cakhia TV là địa chỉ cung cấp link phát sóng bóng đá Sea Games với chất lượng Full HD. Tất cả mọi giải bóng hấp dẫn trong…

5 hoạt động không thể bỏ qua khi đi du lịch Phú Quốc dịp tết

Nhiều bạn cứ hỏi Cakhia TV là Tết này đi du lịch Phú Quốc có gì mới và hấp dẫn không? Câu trả lời không chỉ là…

Những địa điểm check in, đi chơi đón Noel tại Hà Nội

Không khí lễ hội ngày cuối năm diễn ra khá rộn ràng và náo nhiệt, nhất là vào tháng 12 với 2 ngày lễ là Giáng sinh…

Lịch trình 3 ngày 2 đêm khám phá Bàu Trắng

Mũi Né – địa điểm du lịch nổi tiếng với Đồi cát đỏ au, lâu đài rượu vang đẹp như trời âu hay bãi đá ông địa…

Top 10 Nhà Thờ Cổ Nhất Việt Nam Còn Tồn Tại Đến Ngày Nay

Việt Nam không chỉ nổi tiếng với những ngôi chùa lớn nhất nhì Đông Nam Á mà còn được nhiều du khách biết đến với những nhà…

10 Nhà Thờ Cổ Nhất Nhì Việt Nam

Việt Nam không chỉ nổi tiếng với những ngôi chùa lớn nhất nhì Đông Nam Á mà còn được nhiều du khách biết đến với những nhà…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *