SO SÁNH Tour 4 đảo Nha Trang hay tour 4 đảo Phú Quốc hấp dẫn hơn?

Rate this post

Pyetje Turne në ishullin Nha Trang 4 Ose turneu tërheqës i 4 ishujve të Phu Quoc tërheq shumë turistë. Sepse si qyteti bregdetar i Nha Trang ashtu edhe ishulli i perlave Phu Quoc kanë një turne me 4 ishuj që tërheq turistët për të zgjedhur. Të dy turneu i ishullit 4 Nha Trang dhe turneu i 4 ishullit Phu Quoc kanë hijeshinë e tyre unike. Pra, nëse merrni kriteret Turne ne 4 ishuj Nëse punoni kryesisht, do të zgjidhni të udhëtoni në Phu Quoc ose të udhëtoni në Nha Trang. Le të mësojmë rreth turneut me 4 ishuj në këto 2 destinacione turistike më tërheqëse në Vietnam me blogun e udhëtimit.
tour-4-dao-nha-trang-tour-4-dao-phu-quoc


Çfarë është turneu me 4 ishuj?

Turneu i 4 ishujve Nha Trang dhe turneu në 4 ishujt e Phu Quoc është në thelb një turne për të eksploruar ishullin, zhytje për të parë koralet. Nëse të shkosh në një turne në 4 ishuj Phu Quoc do të shkosh në ishuj të famshëm si ishulli Mong Tay, ishulli May Rut brenda/jashtë, ishulli Dam Ngang, etj., atëherë turneu me 4 ishuj i Nha Trang shkon në ishujt e famshëm në Nha. Trang si ishujt.Mun, ishulli Mieu (në Hon Mieu, do të zbuloni plazhin Tranh dhe akuariumin Tri Nguyen), dreka në fshatin e peshkimit është 4 ishuj.

Në mënyrë të veçantë, çdo turne me 4 ishuj në Nha Trang dhe 4 ishuj në Phu Quoc do të tregohet nga blogu i udhëtimit.

Turne në ishullin Nha Trang 4

Tour 4 Ishujt Nha Trang është një nga turnetë më të nxehta të Nha Trang në këtë qytet bregdetar të Nha Trang. Shumica e turistëve pëlqejnë të bëjnë një turne në 4 ishujt Nha Trang sepse zona detare në Nha Trang është e ruajtur shumë mirë dhe është zona biologjikisht më e larmishme në Vietnam e njohur nga Fondi Botëror i Kafshëve të Egra. Kur vijnë në ishull, gjëja më mbresëlënëse për turistët e Nha Trang është ngjyra blu e ujit, deti i pastër me rezerva jashtëzakonisht të pasura të bimëve dhe kafshëve ujore.

Turne në ishullin Phu Quoc

Rreth turneut të 4 ishujve Phu Quoc: Shumë turistë janë të ftuar të prezantojnë turneun me kanoe në Phu Quoc ose turneun për të zbuluar 3 ishuj, turneun e 4 ishujve Phu Quoc me kanoe, turneun e 5 ishujve të shenjtë Phu Quoc… . Por blogu i udhëtimit është i sigurt se shumë vizitorë nuk kanë fare njohuri për të.

Turneu me kanoe Phu Quoc është një turne i krijuar posaçërisht për vizitorët që të vizitojnë ishujt e arkipelagut An Thoi (në jug të Phu Quoc). Ka shumë agjenci udhëtimesh që prezantojnë një turne për të eksploruar 12 ishuj në arkipelagun An Thoi, por kryesisht turistët ende dëgjojnë për emrin e turneut me 3 ishuj të Phu Quoc ose turneun e 4 ishujve Phu Quoc. ose ky turne i 5 ishujve Phu Quoc. Shumë turistë janë shtuar, madje janë “hakuar” vetëm për këtë emër, le t’i mësojmë këta emra për të mos u mashtruar.


Llojet e turneve me 4 ishuj në Phu Quoc

Turne në 12 ishujt e Phu Quoc; Nëse gjeni pak kohë për të mësuar pak, do të shihni në hartën e Phu Quoc se ka 12 ishuj të mëdhenj dhe të vegjël të vendosur në arkipelagun An Thoi: Hon Dam Trong, Hon Dam Ngoai, Hon Thom, Hon Dua, Hon Roi, Hon Xuong., Hon Vang, Hon Kim Quy, Hon Mong Tay, Hon Gam Ghi, Hon May Rut Trong, Hon May Rut Ngoai. Ky turne me kanoe në Phu Quoc do të kalojë nëpër të 12 këto ishuj, kështu që prezantimi nuk është i gabuar.

Tham Khảo Thêm:  Top quán nhậu bình dân mồi ngon ở Sài Gòn giá cực rẻ | Tin Tức

Turneu 4 Ishujt Phu Quoc: nga 12 në 4, çmimi duhet të ulet, apo jo? Megjithatë, është një shkurtim i qëllimshëm. Sepse edhe në hartë, do të shihni se ka 4 ishujt më të largët: Hon Mong Tay, Hon Gam Ghi, Hon May Rut Trong, Hon May Rut Ngoai. Ky turne me kanoe me 4 ishuj në Phu Quoc do të kalojë nëpër të 12 ishujt e tjerë, kështu që ata e quajnë atë shkurt.

Turne në 3 ishuj Phu Quoc; Më duket se kam harruar t’ju them se djemtë e Phu Quoc janë gjithashtu shumë të sinqertë. Në vend që të thërrisnin May Rut Trong dhe May Rut Outside, ata thirrën çdo May Rut Island, kështu që prej andej lindi turneu i 3 ishujve Phu Quoc.

Turne në 5 ishuj Phu Quoc; Ky turne është në fakt një turne në 4 ishuj Phu Quoc me një vizitë në teleferik Hon Thom. Siç e dini të gjithë, Hon Thom është një ishull tjetër, kështu që shtimi i 4 ishujve është një turne me 5 ishuj.

Me pak fjalë, turne me 3 ishuj, turne me 4 ishuj ose turne me 12 ishuj në Phu Quoc është vetëm 1. Ky turne fokusohet në destinacionet e mëposhtme: Ishulli Mong Tay, ishulli Gam Ghi, ishulli May Rut Trong dhe ishulli May Rut Ngoai. Këta ishuj janë ende të paprishur, me plazhe dhe shumë nga koralet më të bukura në Phu Quoc. Kini kujdes që të mos ju verbojnë emrat.

Si të shkoni në një turne në 4 ishuj Nha Trang dhe një turne në 4 ishuj të Phu Quoc?

Me çfarë mjeti transporti për në 4 ishujt në Nha Trang?

Në Nha Trang, ka 2 mënyra për të shkuar në një turne në 4 ishujt Nha Trang, duke u zhytur për të parë shkëmbinjtë koralorë: me skaf dhe me varkë. Sidoqoftë, kohët e fundit, turistët në Nha Trang zgjedhin të shkojnë në një turne me 4 ishuj kryesisht me kanoe, sepse distanca është mjaft afër, udhëtimi me tren do të jetë shumë më i gjatë. Nga ana tjetër, për shkak të shpërthimit të turistëve që vijnë në Nha Trang gjithnjë e më shumë, kompanitë e udhëtimit gjithashtu investojnë më shumë kano, kështu që nuk ka më kompani për të investuar në anijet turistike, prandaj anijet turistike nuk zgjidhen. zgjidhni përsëri.

Lundrimi me kano ka avantazhin e madh që të ftuarit mund të shijojnë duke parë detin para syve, duke u lëkundur nga dallgët. Për shkak se kanoja është gjithashtu më e hapur, të ftuarit do të ndihen më pak të sëmurë nga deti. Kjo është arsyeja pse turistët e Nha Trang zgjedhin kaq shumë turneun Nha Trang.

turne-4-dao-nha-trang-cuongdulich-3
Tour 4 Ishujt Nha Trang ka qenë në veprim për më shumë se 20 vjet në industrinë e turizmit në Khanh Hoa. Prandaj, nëse zgjidhni itinerarin me 4 ishuj Nha Trang që nuk është i përshtatshëm për ju, udhëtimi atë ditë do të bëhet një torturë (sëmundje deti, rrezet e diellit, tronditje…) sesa një ekskursion.Ishulli më interesant.


Çfarë mjetesh transporti për të shkuar në një turne me 4 ishuj në Phu Quoc?

Dhe në Phu Quoc, nëse të ftuarit shkojnë të zhyten për të parë koralin, ka 2 mënyra për të shkuar: me varkë dhe me kanoe. Megjithatë, nëse në të kaluarën, të shkosh në turneun e Phu Quoc për të snorkeluar dhe për të parë koralet me varkë zgjidhej nga më shumë të ftuar, sepse anija ka ambiente të plota, drekë dhe tualete, të përshtatshme për grupe të mëdha me më shumë se 30 persona. Aktualisht, zhytja në shikoni shkëmbinjtë koralorë të Phu Quoc me kanoe tërheq më shumë turistë. Për shkak të avantazheve të mëposhtme:

Tham Khảo Thêm:  Vitamin C chăm sóc da là gì? Cách sử dụng vitamin C trong chăm sóc da | Tin Tức
Përparësitë e turneut me kanoe Phu Quoc në krahasim me turneun me anije lundrimi

Për të arritur në ishujt e paprishur në jug të Phu Quoc, ka turne zbulimi nga anije të mëdha turistike. Megjithatë, për momentin, turnet me kanoe janë dominuese me karakteristikat e mëposhtme:

Koha e shpejtë e udhëtimit: Do t’ju duhen vetëm më pak se 30 minuta për të arritur në një nga katër ishujt e përmendur më lart në vend të 2.5 orësh si një turne i rregullt me ​​varkë.

Zhytja me kanoe në koralin Phu Quoc do të jetë gjithashtu proaktive për kohën e nisjes: Për shkak të kohës së shpejtë të udhëtimit, ju keni më shumë kohë për të luajtur dhe për të qenë më aktiv. Në vend që të “përpiqesh” të shkosh herët si të shkosh me anije turistike për të përfunduar në kohë.

Ju mund të shkoni në ishull: kjo është një anije e madhe, ju djema humbni. Kanoja është më e lehtë, më e vogël, kështu që përmbajtja e ujit është e vogël, mund t’ju sjellë afër ishullit. Për sa u përket anijeve të mëdha, me timonë, ato nuk mund t’ju afrojnë pranë bregut, por duhet të notojnë ose të shkojnë me predhë për të arritur në breg.

Ju gjithashtu do të jeni më pak të sëmurë nga deti duke zhytur në kanoe për të parë shkëmbinjtë koralorë të Phu Quoc: Unë zbuloj se shumica e turistëve që udhëtojnë me kanoe do të jenë më të rehatshëm dhe më pak të sëmurë se anijet e lundrimit. Për shkak të udhëtimit të ngadaltë me varkë të shpejtë, koha e kaluar duke lundruar mbi valë do të jetë gjithashtu 2 herë më e gjatë, kështu që shumë të ftuar që arrijnë në ishull do të dehen. Është e shpejtë të shkosh me kanoe, fryn era dhe është mirë të dëgjosh, kanoistët bëjnë edhe shaka se: shko duke u zhytur në kanoe për të parë koralet në ishullin Phu Quoc para se të dehesh, ke mbërritur.

Cili është ndryshimi midis turneut me 4 ishuj në Phu Quoc dhe Nha Trang?

Orari i turneut të 4 ishujve Nha Trang me kanoe

Sidoqoftë, ekziston një shënim i vogël që nëse keni nevojë për snorkel, duhet të merrni me qira një snorkel shtesë për 100,000 VND / person dhe nëse keni nevojë për peshkim rekreativ, merrni me qira një shufër dhe karrem. është 50,000 VND / nevojë.

 • 8:00 – 9:00 Merrni mysafirët në pikën e takimit, lëvizni në Portin Cau Da.
 • 9:00 – 11:30 Vizitoni Hon Mun. Këtu, ju do të jeni në gjendje të notoni, zhyteni, eksploroni rezervatin e parë natyror detar të Vietnamit dhe gjithashtu një nga zonat më të mëdha të ruajtjes së koraleve në botë. Më i vecanti është shërbimi “Snorkeling with oxygen” (guidë turistike 1-në-1) (shpenzimet përjashtohen) (Shihni detajet këtu).
 • 11:30 – 13:30 Ejani në fshatin e peshkimit, vizitoni sistemin më të madh të trapeve me ushqim deti në Gjirin Nha Trang. Shijoni një drekë të thjeshtë por po aq tërheqëse, të guximshme në atdheun bregdetar.
 • 13:30 – 15:30 Argëtohuni në Bai Tranh, merrni pjesë në shërbimet: kajak, varkë me fund xhami, jet ski, parashutë, flyboard…
 • 15:30 – 16:00 Kthehu në kontinent, makina të kthen në pikën e marrjes. Fundi i turneut.

Orari i turneut të 4 ishujve Phu Quoc

Turne në 4 ishujt Phu Quoc 1 ditë me kanoe marrja e mysafirëve në hotel, çmimi i turneut me 4 ishuj Phu Quoc aktualisht kushton 950,000 VND, por ky çmim përfshin të gjitha kostot, duke përfshirë snorkelimin. Dhe keni nevojë të peshkoni, merrni fotot dhe videot me kamerë fluturuese mbështeten gjithmonë. Pra, turneu i 4 ishujve Phu Quoc është ende turneu më i jashtëzakonshëm midis turneve të Phu Quoc të disponueshëm sot. Pra, nëse shkoni në turneun Phu Quoc, atëherë zgjidhni turneun Phu Quoc për ta vizituar në 1 ditë.

 • 9h: Makina ju merr në Duong Dong Town Hotel ose në pikën e takimit sipas kërkesës tuaj. Me të mbërritur në skelë An Thoi, hipni në një kanoe dhe lëvizni në pikat e mëposhtme:
  • Së pari: Cano do të ndalojë në zonën Hon Thom (Në rast deti të trazuar, mund të ndryshojë në një vend tjetër) që ju të peshkoni. Pajisjet e peshkimit dhe karremi do të përgatiten nga stafi.
  • Ishulli Gam Ghi (i njohur edhe si Hon Dam Ngang): Njihet si Mbretëria e Koraleve – Zhytja për të parë koralet, Me mjete të gatshme: snorkel, syze zhytjeje, këmbë noti (tërheq), Austri shpëtues.
  • Eksploroni Nail Island: Not, Pushim, ecje ose falas për të eksploruar ishullin.
  • Ejani në May Rut Island në: Hani drekë në ishull me një menu të përgatitur nga restoranti i ishullit.
  • Vazhdoni në ishullin May Rut jashtë: Jeni të lirë për të pushuar – Not ose eksploruar aktivitete sportive në plazh.
 • 16h: Cano në port dhe HDV ju çon për të parë perëndimin e diellit në:
  • Sunset Sanato beach Club ; Parajsa e jetesës virtuale
  • Plazhi i barit OCSEN: bari numër 1 i perëndimit të diellit në Phu Quoc
  • Nëse dëshironi të ktheheni në hotel herët, ne do t’ju kthejmë në hotel
Tham Khảo Thêm:  Top Những Quán Cà Phê Cực Ngon Mà Bạn Nhất Định Không Thể Bỏ Qua Ở Sài Gòn | Tin Tức

A duhet të bëj një turne në 4 ishuj Nha Trang apo një turne në 4 ishuj Phu Quoc?

 • Turizmi Nha Trang dhe turizmi Phu Quoc zhvillojnë gjithnjë e më shumë shumë lloje turne, shumë shërbime të reja udhëtimi, cilësia e turneve gjithashtu është përmirësuar shumë mirë. Pra, zgjedhja e një turneu në 4 ishuj Nha Trang ose 4 ishuj Phu Quoc varet nga faktorë të tillë si
 • Turneu me 4 ishuj i Nha Trang është pak më i lirë, por është i paqartë për shërbimin shtesë, sepse ka shumë raste kur turneu nuk i informon mysafirët për koston shtesë për shërbimet e snorkeling, marrjes me qira të shufrave të peshkimit etj. Klienti pyeti vetëm për të thënë
 • Turne 4 ishuj në Phu Quoc, do të gjeni shumë ishuj të bukur me korale shumëngjyrëshe. Në ishullin në Phu Quoc, nuk ka tarifë hyrje, ka shtëpi në ishull, kështu që krijon një ndjenjë më miqësore për vizitorët. Ndryshe nga Nha Trang, ishulli është planifikuar plotësisht si një zonë turistike dhe ka një tarifë hyrjeje
 • Por përsëri dhe përsëri në Nha Trang, ruajtja detare dhe flora dhe fauna detare janë më të mira se në Phu Quoc, kjo është njohur nga Fondi Botëror i Kafshëve të Egra. Në Phu Quoc, për shkak se njerëzit ende jetojnë, mjedisi është pak a shumë i prekur.
 • Në Nha Trang ka ende diskriminim ndaj turistëve vietnamezë dhe të huaj, kështu që ndoshta në një moment do të ndjeni se guida dhe shoferi duket se janë të shqetësuar dhe të interesuar.më shumë mysafirë të huaj. Në Phu Quoc, nuk ka një gjë të tillë, mysafirët vietnamezë duket se janë më të rehatshëm sepse në Phu Quoc, ka 2 stinë të dallueshme. Në sezonin perëndimor, ka më pak turistë vietnamezë sepse pikërisht në kohën e vjeshtës dhe dimrit, dhe vera është sezoni për turistët vietnamezë, turistët perëndimorë kthehen në shtëpi, kështu që turistët në Phu Quoc nuk bëjnë dallime midis këtyre dy llojeve të vizitorëve.

Shpresoj se së shpejti do të keni një vendim për të zgjedhur turneun e duhur me 4 ishuj në Nha Trang dhe 4 ishuj në Phu Quoc. Nëse keni ende ndonjë pyetje në lidhje me turneun e ishullit 4 Nha Trang dhe turneun e ishullit 4 Phu Quoc, ju lutemi lini një koment më poshtë në mënyrë që blogu i udhëtimit t’ju këshillojë më tej. Dhe tani mos harroni të klikoni like, share dhe ndiqni kanalin për të marrë më shumë video të fundit. Faleminderit që shikoni këtë video, përshëndetje dhe shihemi përsëri.

Turne video në 4 ishujt e Phu Quoc dhe Nha Trang


Cảm ơn bạn đã đọc bài viết SO SÁNH Tour 4 đảo Nha Trang hay tour 4 đảo Phú Quốc hấp dẫn hơn? . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem bóng đá Sea Games hàng đầu hiện nay

Cakhia TV: Địa chỉ xem bóng đá Sea Games hàng đầu hiện nay

Cakhia TV là địa chỉ cung cấp link phát sóng bóng đá Sea Games với chất lượng Full HD. Tất cả mọi giải bóng hấp dẫn trong…

5 hoạt động không thể bỏ qua khi đi du lịch Phú Quốc dịp tết

Nhiều bạn cứ hỏi Cakhia TV là Tết này đi du lịch Phú Quốc có gì mới và hấp dẫn không? Câu trả lời không chỉ là…

Những địa điểm check in, đi chơi đón Noel tại Hà Nội

Không khí lễ hội ngày cuối năm diễn ra khá rộn ràng và náo nhiệt, nhất là vào tháng 12 với 2 ngày lễ là Giáng sinh…

Lịch trình 3 ngày 2 đêm khám phá Bàu Trắng

Mũi Né – địa điểm du lịch nổi tiếng với Đồi cát đỏ au, lâu đài rượu vang đẹp như trời âu hay bãi đá ông địa…

Top 10 Nhà Thờ Cổ Nhất Việt Nam Còn Tồn Tại Đến Ngày Nay

Việt Nam không chỉ nổi tiếng với những ngôi chùa lớn nhất nhì Đông Nam Á mà còn được nhiều du khách biết đến với những nhà…

10 Nhà Thờ Cổ Nhất Nhì Việt Nam

Việt Nam không chỉ nổi tiếng với những ngôi chùa lớn nhất nhì Đông Nam Á mà còn được nhiều du khách biết đến với những nhà…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *