Khám phá văn hóa tâm linh Sapa tại Đền Mẫu Thượng

Rate this post

Për turistët që udhëtojnë në Sapa, një destinacion shumë i famshëm turistik në këtë qytet është kisha e gurit Sapa. Për turistët që duan të mësojnë për besimin e perëndeshave të nënës – një nga sistemet e besimit të vjetër të kombit, kur udhëtoni në Sapa, mund të vizitoni dy tempuj të famshëm, Tempullin Mau Thuong dhe Tempullin Mauzoleum. Model Son.
Sot, Cuong do t’ju prezantojë tempullin Mau Thuong Sapa për t’ju ndihmuar të keni më shumë sugjerime rreth destinacioneve turistike Sapa.

Hyrje në Tempullin e Epërm Sapa

sapa

Tempulli Thuong Mau në Sapa është një tempull shumë i shenjtë që ka ekzistuar për një kohë të gjatë me arkitekturë të lashtë dhe dinjitoze. Tempulli Mau Thuong në Sapa tërheq çdo vit mijëra turistë për të vizituar, adhuruar…

Tempulli Mau Thuong në Sapa adhuron Princeshën Lieu Hanh – një nga katër të pavdekshmit e nderuar nga njerëzit sipas konceptit vietnamez. Në të kaluarën, tempulli quhej tempulli i sharrave, sepse ndodhej pranë një sharra të madhe franceze. Për shkak se u ndërtua gjatë periudhës koloniale franceze, zona e relikeve u dëmtua shumë. Në vitin 2002, bordi i menaxhimit të tempullit u rimodelua për t’u shërbyer nevojave shpirtërore të turistëve nga afër dhe larg për t’u vizituar.

Kur hyri për të adhuruar tempullin Mau Thuong në Sapa, Cuong pa se tempulli ishte një shtëpi mjaft e thjeshtë e nivelit 4 me një zonë të vogël. Tempulli ndodhet në terren të lartë, me shpinë të mbështetur nga mali, përballë tij, me pamje nga hapësira e hapur. Tempulli ka një sipërfaqe mjaft të madhe oborr, shtegu që të çon në tempull është gjithashtu i gjerë, i përshtatshëm për parkim.

Sapo kaloi nëpër portën që të çonte në tempullin Mau Thuong në Sapa, Cuong ndjeu një atmosferë shumë dinjitoze dhe të qetë të një vendi adhurimi me një aromë të dobët temjani, duke i sjellë shpirtrat tanë të qetësohen dhe të gjejnë paqe. , larg ngutjes dhe nxitimit të qytetit jashtë. Salla kryesore e Tempullit Mau Thuong Sapa përbëhet nga 3 faltore, duke përfshirë faltoren kryesore që adhuron katër pallatet komunale dhe dy faltore në të dyja anët.

Nëse vizitoni tempullin Mau Thuong në Sapa me rastin e hau dong, do të admironi ritin hau dong – një aktivitet tradicional i besimit adhurues të nënës me mediume dhe mediume në kostume dhe valle të përpunuara, tradita dhe rituale shpirtërore.

Përveç kësaj, me rastin e Festivalit të Pranverës, bordi drejtues i relikes dhe njerëzit e Sapa organizojnë festivalin e Tempullit Thuong, duke kontribuar në promovimin e identitetit kulturor të njerëzve të veriperëndimit. Nëse ju udhëtoni në Sapa në pranverë, përveçse vizitoni tregun e dashurisë ose fshatin Cat Cat për të ndjekur festivalet e pranverës me kërcimet e vajzave etnike, tingujt e borive, boritë e gjetheve të vajzave etnike. Djema, vizitoni festivalet tradicionale në Tempullin Mau Thuong në Sapa për të mësuar më shumë për kulturën, historinë, traditat e këtij qyteti malor si dhe për besimin e Perëndeshës Nënë. Jam i sigurt se jo vetëm tezet dhe dajat e moshës së mesme, por edhe të rinjtë dhe studentët do të tërhiqen nga skena e zhurmshme e festivalit dhe do të mësojnë shumë gjëra të dobishme.

Tham Khảo Thêm:  Cách dùng mật ong phục hồi da sau tết | Tin Tức

Tempulli Mau Thuong është një nga tre tempujt e famshëm dhe një relike e rëndësishme historiko-kulturore e Sapa-s, e cila është njohur si një relike historike dhe kulturore e nivelit provincial. Në kohën e kaluar, reliket e Tempullit Thuong Mau në Sapa kanë bartur vlera praktike: vlera historike, vlera arsimore, tradita kulturore, vlera shpirtërore për njerëzit dhe turistët e Sapa.

Vendndodhja e Tempullit Mau Thuong në Sapa

khach-san-2-yjet-gan-cho-dem00006

Tempulli Sapa Thuong Mau është një nga tre tempujt shpirtërorë jashtëzakonisht të famshëm në Sapa. Tempulli Sapa Thuong Mau ndodhet në grupin 11, qyteti Sapa, 3 km nga qendra e qytetit Sapa. Me këtë vendndodhje, vizitorët mund të vizitojnë lehtësisht Tempullin Sapa Thuong Mau me çdo mjet.

Si të shkoni në tempullin Sapa Thuong Mau?

Me një distancë prej vetëm 3 km nga qendra e qytetit Sapa, nëse shkoni në një turne Sapa dhe dëshironi të digjni temjan ose të vizitoni tempullin Mau Thuong në Sapa, mund të merrni një taksi me motor (për rreth 30,000 VND) ose të merrni një taksi (rreth 50,000 VND/një drejtim). Për ata që shkojnë në një turne me paketë në Sapa, agjencia e udhëtimit do të përgatisë automjete dhe do të udhëzojë njerëzit për t’ju ndihmuar të lëvizni në tempullin Mau Thuong në mënyrën më të përshtatshme. Sa për ata që udhëtojnë vetë në Sapa, mund të merrni me qira një taksi me motoçikletë. Ose sipas Cuong, shumë hotele në Sapa tani kanë shërbime të marrjes me qira të motoçikletave, mund t’i kërkoni stafit të hotelit t’ju çojë në tempullin Mau Thuong nëse nuk e dini rrugën. Për familjet që udhëtojnë në Sapa ose grupet që udhëtojnë për në Sapa, mund të merrni me qira një taksi ose makinë për të vozitur direkt në tempullin Mau Thuong në Sapa.

Koha e duhur për të vizituar Tempullin Sapa Thuong Mau

khach-san-2-yjet-gan-cho-dem00005

Sezoni i pikut për turistët për të vizituar Tempullin Mau Thuong në Sapa është nga janari në korrik çdo vit. Sidomos në pranverë, sipas traditës, ne vietnamezët shpesh vizitojmë tempuj dhe faltore, duke uruar për një vit të ri të mbarë dhe me fat. Kjo është arsyeja pse shumë turistë që udhëtojnë në Sapa në pranverë dynden për të vizituar dhe adhuruar tempullin Mau Thuong në Sapa. Crazy udhëtoi për në Sapa me rastin e Vitit të Ri Hënor dhe takoi shumë grupe pelegrinësh dhe adhuruesish në tempullin Mau Thuong në Sapa. Megjithëse ndodhet mjaft larg nga qendra e qytetit, Tempulli Mau Thuong në Sapa mirëpret mesatarisht 4000-5000 vizitorë në muaj. Turistët mblidhen në tempullin Mau Thuong mjaft të mbushur me njerëz në ditët e para dhe të hënës së plotë të çdo muaji për të hyrë në tempull për të ofruar temjan për të adhuruar Nënën Can An dhe për t’u lutur për lumturi.

Shikoni më shumë informacion mbi turizmin Sapa këtu

Rishikim jashtëzakonisht i detajuar i 20 vendeve turistike Sapa për ata që nuk kanë qenë kurrë në Sapa
Atraksionet më të mira në Sapa
10 destinacionet më të nxehta turistike Sapa – Kurseni tani për të mos u penduar

Disa pika që duhen përmendur kur vizitoni tempullin Mau Thuong në Sapa

Tempulli Sapa Thuong Mau konsiderohet një vend i shenjtë fetar i rëndësishëm, kështu që kur të vizitoni, mos harroni të respektoni besimet dhe zakonet e banorëve vendas. Tempujt kanë të bëjnë me veshjen me maturi dhe edukatë, kështu që ju duhet të zgjidhni veshjen e duhur kur vizitoni këtë destinacion turistik Sapa. Zonja, ju lutemi mos vishni funde të shkurtra, majat e shkurtra, shpatulla dhe qafë të hapura.

Tham Khảo Thêm:  Utop Tặng Voucher 100k Tiền Mặt Cowboy Jack's Thưởng Thức Ngay Nhé Bạn | Tin Tức

Për më tepër, tempulli është një vend i shenjtë shpirtëror që kërkon një hapësirë ​​solemne dhe solemne, kështu që të rinjtë duhet të përmbahen nga të qeshurit dhe të folurit me zë të lartë në zonën e tempullit. Familjet që udhëtojnë për në Sapa, prindërit duhet t’u kushtojnë vëmendje fëmijëve të tyre, të mos i lënë të vrapojnë dhe të kërcejnë në zonën e faltores për të shmangur shkaktimin e një avari.

Ata prej jush që shkojnë për të vizituar tempullin Mau Thuong në Sapa në ditët kur shumë turistë e vizitojnë, si p.sh. pranvera e hershme, dita e hënës së plotë të muajit të parë hënor, ju lutemi shkoni në ceremoni me radhë, duke shmangur rrahjet dhe nxitimet në tempull, i cili është shumë i shëmtuar. Për më tepër, kur shkoni në tempullin Mau Thuong në Sapa në ditët e mbushura me njerëz, duhet t’i kushtoni vëmendje të ruani sendet tuaja personale për të shmangur hajdutët e xhepave të njerëzve të këqij.

Kur vizitoni tempullin Mau, mos harroni të ruani higjienën e përgjithshme, mos e ndotni zonën e faltores, oborrin e tempullit për të shmangur humbjen e bukurisë dhe skenës solemne të një objekti adhurimi. Jini udhëtarë të sjellshëm dhe të ndërgjegjshëm!

Drejtimi i zhvillimit të turizmit shpirtëror në Sapë

Për një kohë të gjatë, kur udhëtojnë për në Sapa, turistët vizitojnë shpesh disa atraksione turistike të njohura si kisha e gurtë, tregu i dashurisë, fshati i maceve, mali Ham Rong, maja Fansipan… Kohët e fundit, ky lloj turizmi shpirtëror po interesohet për i zhvilluar nga sektori kulturor i rrethit të Sapës, megjithëse ky lloj turizmi është ende mjaft i ri në Sapë. Që nga viti 2012, është krijuar dhe vënë në funksion bordi i menaxhimit të relikteve të rrethit Sapa, duke kontribuar në menaxhimin dhe mbrojtjen më efektive të relikteve.

Aktualisht, zona e tempullit Mau Thuong është zgjeruar për parkim, duke krijuar kushte të përshtatshme për grupet e turistëve që udhëtojnë në Sapa për ta vizituar. Megjithatë, Tempulli Mau Thuong është ende një shtëpi e klasës 4, me shumë pjesë të dëmtuara dhe të degraduara që duhet të riparohen dhe restaurohen. Ky është një tempull i ndërtuar nga njerëzit shumë kohë më parë, procesi i rinovimit dhe riparimit është gjithashtu lara-lara, pa masterplan. Problemi i restaurimit dhe rinovimit të tempullit kërkon një shumë të madhe parash, ndërsa mobilizimi social është i ngadalshëm dhe kërkon shumë kohë. Sektori kulturor i rrethit Sapa po promovon propagandën e vlerave kulturore dhe historike të relikeve, duke rritur ndërgjegjësimin e njerëzve dhe turistëve nga e gjithë bota për mbrojtjen e peizazhit dhe ruajtjen e higjienës së përgjithshme në Tempullin Mau Thuong. Sapa, me qëllim për të tërhequr më shumë turistë në këtë destinacion turistik Sapa.

Restaurimi dhe riparimi i relikeve historiko-kulturore si Tempulli Mau Thuong do të kontribuojë në ruajtjen dhe ruajtjen e kësaj relike dhe hapjen e një drejtimi zhvillimi shpirtëror për Sapa-n.

Turne në tempullin Sapa Thuong Mau

Nëse dëshironi të udhëtoni Sapa 3 ditë 2 netë ose të udhëtoni Sapa 2 ditë 1 natë, veçanërisht me grupe turistësh që duan të vizitojnë vendet turistike shpirtërore në Sapa, mund të rezervoni turne.Paketë Sapa me kompanitë e udhëtimit.

Dihet se shumë familje, organizata dhe agjenci shpesh kombinojnë turizmin shpirtëror me udhëtimet pranverore në fillim të vitit për t’u lutur për paqe dhe lumturi. Ju mund t’i referoheni turneve Sapa me një orar vizitash që përfshin atraksionet turistike Sapa si mali Ham Rong – tregu Sapa – tempulli Mau Thuong i Sapa – tempulli Bao Ha, ose një turne nëpër tempuj të shenjtë në Sapa. si Tempulli Bao Ha – Tan An Tempulli i Vajzës së Vogël – Tempulli Mau Thuong…

Tham Khảo Thêm:  AHA/ BHA và cách sử dụng đúng để làn da được tái sinh | Tin Tức

Kompanitë e udhëtimit do të ofrojnë transport për grupin, do të organizojnë restorante dhe hotele për ushqim, pushim, bileta për atraksionet në atraksionet turistike dhe guida për t’ju ndihmuar të mësoni për çdo vend. Për vizitorët që udhëtojnë në Sapa për herë të parë, Cuong rekomandon që të rezervoni një turne me paketë për të pasur një turne të rehatshëm dhe të përshtatshëm në resort!

Atraksionet turistike Sapa pranë Tempullit Mau Thuong

Me grupe turistësh që shkojnë në një turne shpirtëror në Sapa. Ju duhet të vizitoni dy tempuj të tjerë të famshëm të qytetit, Tempullin Hang Pho dhe Tempullin Mau Son.

Tempulli Hang Pho:

khach-san-2-yjet-gan-cho-dem00001

Tempulli Hang Pho u ndërtua në fund të shekullit të 19. Tempulli Hung Dao Dai Vuong Tran Quoc Tuan quhet tempulli Hang Pho sepse ndodhet në majë të kodrës, pranë rrugës plot zhurmë dhe të ngarkuar. Tempulli është njohur si një relike historike dhe kulturore provinciale që nga viti 2005. Tempulli ndodhet në rrugën Fansipan, qyteti Sapa, shumë afër qendrës së promovimit dhe informacionit të turizmit në Lao Cai, kështu që pasi të vizitoni tempullin Hang Pho, mund të vizitoni me lehtësi Sapa muze i vendosur në kampusin qendror. Tempulli Hang Pho ndodhet në qendër të qytetit Sapa, kështu që është mjaft e lehtë për t’u gjetur, mund të marrësh me qira një hotel në qendër të qytetit në këmbë ose të marrësh me qira një motoçikletë, taksi për në tempull është shumë i përshtatshëm. Ju lutemi vini re se nuk ka parkim në Tempullin Hang Pho!

Tempulli Mau Son:

khach-san-2-yjet-gan-cho-dem00002

Tempulli Mau Son adhuron Princeshën Lieu Hanh. Ky tempull është gjithashtu mjaft i lehtë për t’u shkuar, i lehtë për të gjetur rrugën për turistët Sapa sepse ndodhet në 4a, rruga Thach Son, qendra e qytetit Sapa. Tempulli Mau Son u ndërtua rreth 200 vjet më parë. Në vitin 2013, tempulli u rinovua dhe u bë i bukur nga buxheti i socializimit.

Kompleksi kulturor dhe shpirtëror Fansipan

khach-san-2-sao-gan-cho-dem00004

Ky është një kompleks i ri kulturor që ka funksionuar që nga viti 2018. Pika kryesore në kompleksin kulturor shpirtëror Fansipan është statuja e Amitabha Budës mbi 21 m e lartë, e vendosur në një lartësi prej 3000 m. Nga statuja e madhe e Budës, shtegu i Arhatit me 18 statuja bronzi 2.5 m të larta do t’ju çojë në mbretërinë e shenjtë të Budës.

Në fund të rrugës Arhat ndodhet kompleksi i Kim Son Bao Thang Tu, një kullë 11-katëshe dhe shumë vepra të tjera budiste. Mendoj se do t’ju duhet rreth 1 ditë për të vizituar të gjitha vendet turistike në kompleksin kulturor dhe shpirtëror të Fansipan.

Rruga për në Fansipan tani ka një sistem modern teleferik për t’ju ndihmuar jo vetëm të vizitoni lehtësisht, por gjithashtu të keni një pamje panoramike të luginës së bukur Sapa, peizazhe unike natyrore nga lart. Të jesh në gjendje të ngasësh teleferikun në një lartësi prej 3000 m, të jep gjithashtu një ndjenjë shumë interesante aventure.

Pra, Cuong ju ka prezantuar në detaje pikat që duhen mbajtur parasysh kur vizitoni tempullin Mau Thuong në Sapa. Shpresojmë, përmes rishikimit të Cuong, të keni një adresë shtesë për udhëtimet tuaja shpirtërore të ardhshme. Uroj të keni udhëtime udhëtoni për në Sapa Argëtohuni dhe mësoni gjëra më të dobishme!

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Khám phá văn hóa tâm linh Sapa tại Đền Mẫu Thượng . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem bóng đá Sea Games hàng đầu hiện nay

Cakhia TV: Địa chỉ xem bóng đá Sea Games hàng đầu hiện nay

Cakhia TV là địa chỉ cung cấp link phát sóng bóng đá Sea Games với chất lượng Full HD. Tất cả mọi giải bóng hấp dẫn trong…

5 hoạt động không thể bỏ qua khi đi du lịch Phú Quốc dịp tết

Nhiều bạn cứ hỏi Cakhia TV là Tết này đi du lịch Phú Quốc có gì mới và hấp dẫn không? Câu trả lời không chỉ là…

Những địa điểm check in, đi chơi đón Noel tại Hà Nội

Không khí lễ hội ngày cuối năm diễn ra khá rộn ràng và náo nhiệt, nhất là vào tháng 12 với 2 ngày lễ là Giáng sinh…

Lịch trình 3 ngày 2 đêm khám phá Bàu Trắng

Mũi Né – địa điểm du lịch nổi tiếng với Đồi cát đỏ au, lâu đài rượu vang đẹp như trời âu hay bãi đá ông địa…

Top 10 Nhà Thờ Cổ Nhất Việt Nam Còn Tồn Tại Đến Ngày Nay

Việt Nam không chỉ nổi tiếng với những ngôi chùa lớn nhất nhì Đông Nam Á mà còn được nhiều du khách biết đến với những nhà…

10 Nhà Thờ Cổ Nhất Nhì Việt Nam

Việt Nam không chỉ nổi tiếng với những ngôi chùa lớn nhất nhì Đông Nam Á mà còn được nhiều du khách biết đến với những nhà…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *